Recept: Visfrikadel op Spaanse wijze
Recept informatie
Ingrediënten
1 1/2 water
1 1/2 theelepel zout
2 eetlepels azijn
1 teentje knoflook
1 ui
peper
paprikapoeder
3 eetlepels verse gehakte peterselie
2 eieren
1 kopje paneermeel
2 eetlepels olie
1 citroen
Bereidingswijze van het recept
Voorbereiding:Breng het water met 1 afgestreken theelepel zout aan de kook,voeg de azijn erbij en laat de visfilets in het kokende water 10 minuten gaar worden.
Schil de knoflook en maak hem fijn.
Schil en hak de ui.
Verder:Draai de afgekoelde visfilets met de gehakte ui door de vleesmolen en kneed dit met wat zout,fijngedrukte knoflook,peper.
paprikapoeder,peterselie,de eieren en het paneermeel tot een soepel deeg.
Vorm hiervan met vochtige handen ongeveer 5 cm lange frikadellen.
Bestrijk de frikadellen met olie en grill ze ongeveer 5 minuten aan beide kanten bij matige hitte op het houtskoolvuur.
Bestrijk de frikadellen tijdens het grillen nog eens met de olie.
Snij de citroen in partjes en serveer deze bij de frikadellen.
Serveer met wit brood, kropsla en remoulade saus(klaar gekochte).