Recept: Tofu met cashewnotensaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

350 g zilvervliesrijst
1 zakje gezouten cashewnoten (200 g)
schil van 1 citroen
2 uien
1 pakje tofu naturel (375 g)
7 eetlepels zonnebloemolie
2 tenen knoflook
1/2 blikje kokosmelk (400 ml)
3 eetlepels donkere basterdsuiker
1 zak Thaise roerbakmix (400 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Rijst volgens aanwijzingen op verpakking koken.

  2. In keukenmachine cashewnoten fijnmalen.

  3. Schil van citroen raspen.

  4. Uien pellen en snipperen.

  5. Tofu in blokjes snijden.

  6. In pan 1 el olie verhitten.

  7. Knoflook boven olie uitpersen.

  8. Kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen.

  9. Cashewnoten, suiker en citroenschil erdoor roeren en geheel op zacht vuur 10 min.

  10. laten sudderen tot saus wat dikker wordt.

  11. In wok 3 el olie verhitten en ui en roerbakmix 4-6 min.

  12. roerbakken.

  13. In koekenpan rest van olie verhitten en tofu in 5 min.

  14. aan beide kanten bakken.

  15. Rijst met groenten mengen en over vier borden verdelen.

  16. Met tofu en cashewnotensaus serveren.

  17. Lekker met komkommersalade.