Recept: Kokos-fruitcake
Recept informatie
Bereidingstijd:
65 minutenAantal personen:
6Ingrediënten
250 g plantenmargarine
250 g witte basterdsuiker
3 eieren
250 g bloem, gezeefd
2 eetlepels bakpoeder
25 g kokos geraspt (zakje 98 g)
200 g ananas, in blokjes
1 sinaasappel, schoongeboend en schil geraspt
250 g witte basterdsuiker
3 eieren
250 g bloem, gezeefd
2 eetlepels bakpoeder
25 g kokos geraspt (zakje 98 g)
200 g ananas, in blokjes
1 sinaasappel, schoongeboend en schil geraspt
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Laat de margarine in een pannetje op laag vuur smelten of zet hem 1 minuut in de magnetron.
Laat de margarine even afkoelen.
Klop de basterdsuiker los met de eieren en een snuf zout en roer de gesmolten margarine er goed door.
Roer nu de bloem, het bakpoeder, de kokos, de ananas en de sinaasappelrasp door het eimengsel, tot je een mooi romig beslag hebt.
Schep het beslag in de ingevette cakevorm en bak het in het midden van de oven in 50 minuten goudbruin en gaar.
Om te controleren of het deeg gaar is, steek je er een (sate)stokje in.
Als er geen deeg aan blijft kleven, dan is de cake klaar.