Recept: Gegrilde lever met appel
Recept informatie
Bereidingstijd:
ca. 30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
4 plakken kalfs-of runderlever elk van 200 gram
2 eetlepels olie
peper
majoraan
zout
2 appelen
1 theelepel honing
1 eetlepel bier
2 eetlepels olie
peper
majoraan
zout
2 appelen
1 theelepel honing
1 eetlepel bier
Bereidingswijze van het recept
Roer peper en majoraan door de olie.
Schil de appelen,snij ze in schijven en haal het klokhuis eruit.
Roer de honing door het bier.
Smeer de plakken lever in met de gekruide olie en grill ze bij matige hitte op de barbecue of op de elektrische grill aan elke kant gedurende 4-5 minuten.
Bestrijk de schijven appel met het honing-en-biermengsel en grill ze 4 minuten aan beide kanten.
Zout de lever en schik de gegrillde appelschijfjes op de lever.
Serveer met aardappelpuree of stokbrood en sla.