Recept: bitterballen met een vulling van brabantse bloedworst
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
100 gr boter
120 gr bloem
1/2 liter kippenbouillon
200 gr bloedworst
paneermeel
eiwit
zout
peper
120 gr bloem
1/2 liter kippenbouillon
200 gr bloedworst
paneermeel
eiwit
zout
peper
Bereidingswijze van het recept
Verhit de boter in de pan en voeg de bloem toe.
Voeg de kippenbouillon toe, Zodra de boter en bloem aan elkaar gehecht zijn.
Breng het geheel aan de kook en laat het even zachtjes doorkoken.
Snijd de bloedworst in brunoise en meng de worst door het mengsel.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat het mengsel afkoelen.
Vorm ballen van het mengsel.
Haal de ballen door het eiwit heen en laat het overtollige eiwit eraf glijden.
Rol de bitterballen door het paneermeel.
Frituur ze op 180 graden.