Recept: Gevulde speculaasbavarois

Recept informatie

Bereidingstijd:
120 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

200 gram speculaas
100 gram boter
2 deciliter slagroom
3 blaadjes gelatine
25 gram custardpoeder
170 gram suiker
21/2 deciliter melk
21/2 deciliter bleu band finesse voor koken
1 eetlepel speculaaskruiden
250 gram amandelspijs
kleutertaai of ander sint snoepgoed

Bereidingswijze van het recept

  1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.

  2. Verkruimel de speculaasjes.

  3. Smelt de boter en meng er de speculaaskruimels door.

  4. Schep dit mengsel op de bodem van de vorm en druk goed aan.

  5. Laat de taartbodem 30 minuten opstijven in de koelkast.

  6. Klop de slagroom lobbig.

  7. Week de gelatine in ruim koud water.

  8. Meng de custardpoeder met 2 eetlepels suiker en een scheut koude melk.

  9. Breng de rest van de melk, de finesse voor koken, rest van de suiker en speculaaskruiden aan de kook.

  10. Voeg al roerend het custardmengsel toe en laat het al roerend binden.

  11. Haal het mengsel van het vuur, knijp de gelatine uit en roer deze erdoor.

  12. Laat de vla afkoelen tot hij lobbig wordt.

  13. Schep nu voorzichtig de slagroom erdoor.

  14. Verdeel de helft van de bavarois over de taartbodem.

  15. Verdeel het amandelspijs over de bavarois en vul de vorm verder af met de bavarois.

  16. Laat de taart 1 uur opstijven in de koelkast.

  17. Garneer de taart met kleutertaai of ander sint snoepgoed.