Recept: Zeeduivel met tomaten

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

800g zeeduivel
8 pruimtomaten, gepeld en in kwartjes
2 courgettes, in plakjes
2 eetlepels kappertjes
4 eetlepels olijfolie
1dl droge witte wijn
Peper
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Vet een ovenschaal lichtjes in met wat olijfolie.

  2. Schik de plakjes courgette in de schaal en besprenkel ze lichtjes met olijfolie.

  3. Doe er de wijn en de helft van de olijfolie bij.

  4. Kruid met peper en zout.

  5. Zet 15 minuten in een warme oven van 200 graden.

  6. Spoel het overtollige zout op de kappertjes weg onder koud water.

  7. Laat ze uitlekken.

  8. Leg de gekruide vis op de courgette.

  9. Verdeel er de kappertjes over.

  10. Schik de kwartjes tomaat op de vis.

  11. Besprenkel met de rest van de olijfolie.

  12. Zet 25 tot 30 minuten zonder deksel in een warme oven van 175 graden Lekker met gekookte aardappelen.