Recept: Zalm komkommer hapje

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Amuse

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

300 g zalmfilet,
4 el citroensap,
zout, peper,
50 g zachte boter,
2 el dille (gehakt),
2 tl Dijon mosterd,
300 g komkommer,
dille voor de versiering.

Bereidingswijze van het recept

  1. Zalmfilet met een scherp mes schuin in circa 2 mm dunne strepen snijden.

  2. Op een vlak bord leggen, 3 el citroensap en iets zout erop leggen.

  3. Zalm 30 minuten in de koelkast zetten.

  4. Ondertussen boter, dille, mosterd en 1 el citroensap verroeren.

  5. Dilleboter met zout en peper op smaak brengen.

  6. Komkommer schillen en halveren.

  7. De pitten verwijderen en het vruchtvlees in 1 cm dikke plakjes snijden.

  8. Zalm met keukenpapier afdrogen.

  9. Dilleboter voorzichtig op de zalmstreepjes verdelen en er een komkommerplakje mee omwikkelen.

  10. Zalm-komkommerhapjes met houten stokjes vastzetten en met dille versieren.