Recept: Zalm komkommer hapje
Recept informatie
Bereidingstijd:
45 minutenAantal personen:
8Ingrediënten
300 g zalmfilet,
4 el citroensap,
zout, peper,
50 g zachte boter,
2 el dille (gehakt),
2 tl Dijon mosterd,
300 g komkommer,
dille voor de versiering.
4 el citroensap,
zout, peper,
50 g zachte boter,
2 el dille (gehakt),
2 tl Dijon mosterd,
300 g komkommer,
dille voor de versiering.
Bereidingswijze van het recept
Zalmfilet met een scherp mes schuin in circa 2 mm dunne strepen snijden.
Op een vlak bord leggen, 3 el citroensap en iets zout erop leggen.
Zalm 30 minuten in de koelkast zetten.
Ondertussen boter, dille, mosterd en 1 el citroensap verroeren.
Dilleboter met zout en peper op smaak brengen.
Komkommer schillen en halveren.
De pitten verwijderen en het vruchtvlees in 1 cm dikke plakjes snijden.
Zalm met keukenpapier afdrogen.
Dilleboter voorzichtig op de zalmstreepjes verdelen en er een komkommerplakje mee omwikkelen.
Zalm-komkommerhapjes met houten stokjes vastzetten en met dille versieren.