Recept: Russische paskha

Meer recepten in de categorie:

Feestdagen, Pasen
Nagerechten, Koud11

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 36 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 kg kwark ( met een vetgehalte van 40%)
100 g boter
20 g gepelde amandelen
1 onbehandelde citroen (bio)
1 vanillestokje
10 cl opklopbare room
200 g fijne kristalsuiker
50 g fijngehakt gekonfijt fruit
25 g blonde rozijnen
2 eierdooiers
10 g gekonfijte sinaasappelschil
2 gekonfijte engelwortel
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Bedek de zeef met een zeefdoek en plaats op een diep bord.

  2. Doe er de kwark in.

  3. Sla de randen van de zeefdoek dicht, zet er een bekertje en daarna een gewicht op en laat 18 u.

  4. in de koelkast uitlekken.

  5. Verwijder de vloeistof wanneer nodig.

  6. Laat de boter zacht worden.

  7. Hak de amandelen in grove stukken.

  8. Verwijder de helft van de citroenschil met behulp van een fijne rasp.

  9. Verwijder de zaadjes uit het vanillestokje met de punt van een mes.

  10. Doe de kwark en de zachte boter in een mengkom.

  11. Klop alles op tot een gladde (klontervrije) massa en voeg dan de room, een mespuntje zout, de suiker, de vanille, de citroenschil, het gekonfijte fruit, de amandelen, de rozijnen en (1 voor 1) de eierdooiers toe, met een mooi gelijkmatig mengsel als resultaat.

  12. Bekleed de bloempot met een vochtige zeefdoek.

  13. Zet hem in een diep bord en giet er de bereiding in.

  14. Dek af met een plankje waar je een gewicht op zet.

  15. Laat nogmaals 18 u.

  16. uitlekken in de koelkast, en verwijder regelmatig de vloeistof.

  17. Haal uit de vorm en zet op een dienbord.

  18. Verwijder de zeefdoek.

  19. Versier de bovenkant van de paskha met sinaasappelschil, en vorm de letters XB met de kanten van de engelwortelstukjes