Recept: Tandori Zalm in sojasaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minuten wachten 1 nachtAantal personen:
4Ingrediënten
500 gram verse zalm zonder vel
50 gram tandoori-kruiden Zout
Olijfolie
Conimex asin (sojasaus)
50 gram tandoori-kruiden Zout
Olijfolie
Conimex asin (sojasaus)
Bereidingswijze van het recept
Vul een schaal met een liter water en roer er 150 gram zout door.
Leg de zalm hier een half uur in.
Spoel de zalm af en dep droog.
Haal de zalm door de tandoori-kruiden zodat de hele moot bedekt is.
Leg de zalm vervolgens in een niet-metalen schaal en schenk er olijfolie over.
Dek de schaal af en zet het in de koelkast voor minimaal vier uur (of nog beter: een nacht lang).
Haal de zalm uit de marinade en dep droog.
Snijd de zalm in dunne plakken (van ongeveer 1cm dikte) en serveer er de sojasaus naast.
Rijst en een groene salade met een knoflook-limoen dressing smaken heerlijk bij dit gerecht.