Recept: Kikkererwtenstoof met gegrilde broodjes

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

300 gr kikkererwten uit blik
2 rode uien
2 tenen knoflook
1/2 rode peper
1 limoen
1/3 tl korianderzaad
1/3 tl komijn
1/2 dl olijfolie
Turks brood
Voor de koriander olie
2 el gehakte koriander
1/2 dl olijfolie
1 teen knoflook

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de rode uien in halve ringen en doe ze in de diepe pan.

  2. Snijd de knoflook in plakken, de peper in fijne stukken en de limoen in 4 parten.

  3. Voeg dit samen met de kikkererwten, het korianderzaad, komijnzaad en olijfolie toe aan de pan.

  4. Plaats de pan op het vuur en verhit het op hoog vuur tot het moment dat de olie begint te knetteren, niet roeren in de pan.

  5. Draai dan het vuur laag.

  6. Plaats de deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten stoven.

  7. Doe de koriander, olijfolie en knoflook in de blender en maal alles fijn tot een groene pulp.

  8. Verhit de grillpan tot deze begint te walmen.

  9. Snijd het brood in plakken.

  10. Smeer het met een kwast in met olijfolie en leg het op de hete grillpan.

  11. Gril het brood aan beide kanten.

  12. Verdeel de kikkererwtenstoof over de borden.

  13. Plaats de broodjes op het bord en druppel de korianderolie over het gerecht heen.

  14. Of gebruik het als dip bij het brood.