Recept: Pondskoek

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
55 minuten wachttijd 1 dag
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

500 gr bakmeel
250 gr gele basterdsuiker
100 gr boter
2 dl melk
snufje zout
1 1/2 el koekkruiden
1 tl korianderpoeder

Bereidingswijze van het recept

  1. De boter smelten en met de suiker, melk, zout en kruiden tot een mengsel roeren.

  2. Met het bakmeel tot een deeg maken.

  3. Dit deeg op een koele plaats 1 dag laten rusten.

  4. Het deeg zet zich tot een ovaalachtige lap.

  5. Deze lap op een ingevet of met bakpapier belegde bakplaat leggen en platdrukken tot de koek 1/2 cm dik is afmetingen 15 bij 25 cm.

  6. De koek 40 minuten bakken in een warme oven van 175 graden C.

  7. U kunt voor het bakken op de bovenkant van de koek alvast insnijdingen maken, zodat u na het bakken de koek makkelijk in repen kunt snijden 1 1/2 tot 2 cm brede repen van 25 cm lang.

  8. Een variatie van pondskoek wordt gemaakt met kristalsuiker en vanille in plaats van gele basterdsuiker, koekkruiden en koriander.

  9. Het deeg van deze lichte variant kan meteen gebakken worden, de suikerkorreltjes zijn dan nog hier en daar te zien.