Recept: Gele kokosrijst in bananenblad
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4-6Ingrediënten
2 el olie
1 gesnipperde ui
1 teentje koflook
250 gr snelkookrijst
5 dl kokosmelk uit blik
1 1/2 tl koenjit gemalen gemberwortel
3 el fijngehakte bladpeterselie
2 bananenbladeren
1 gesnipperde ui
1 teentje koflook
250 gr snelkookrijst
5 dl kokosmelk uit blik
1 1/2 tl koenjit gemalen gemberwortel
3 el fijngehakte bladpeterselie
2 bananenbladeren
Bereidingswijze van het recept
Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en de knoflook uit de pers.
Bak de snelkookrijst 2 minuten omscheppend mee.
Voeg de kokosmelk en de koenjit toe en breng aan de kook.
Kook de rijst onder af en toe omschepen gaar volgens de op de verpakking aangegeven tijd, voeg zonodig extra water toe.
Schep de fijngehakte bladpeterselie door de rijst.
Knip de bananenbladeren elk in 3 rechthoekige stukken of neem 6 stukjes dubbelgevouwen aluminiumfolie van 40 cm en verdeel de rijst over het midden.
Vouw de bladen dicht als een beursje en steek ze vast met een coctailprikker.
Rooster de pakketjes 5 minuten op de hete barbeque.