Recept: Gele kokosrijst in bananenblad

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4-6

Ingrediënten

2 el olie
1 gesnipperde ui
1 teentje koflook
250 gr snelkookrijst
5 dl kokosmelk uit blik
1 1/2 tl koenjit gemalen gemberwortel
3 el fijngehakte bladpeterselie
2 bananenbladeren

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en de knoflook uit de pers.

  2. Bak de snelkookrijst 2 minuten omscheppend mee.

  3. Voeg de kokosmelk en de koenjit toe en breng aan de kook.

  4. Kook de rijst onder af en toe omschepen gaar volgens de op de verpakking aangegeven tijd, voeg zonodig extra water toe.

  5. Schep de fijngehakte bladpeterselie door de rijst.

  6. Knip de bananenbladeren elk in 3 rechthoekige stukken of neem 6 stukjes dubbelgevouwen aluminiumfolie van 40 cm en verdeel de rijst over het midden.

  7. Vouw de bladen dicht als een beursje en steek ze vast met een coctailprikker.

  8. Rooster de pakketjes 5 minuten op de hete barbeque.