Recept: Tempe in ketjapsaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
300 gr tempe
100 gr bloem
2 dl ketpjap
2 rode pepertjes
2 grote uien
2 teentjes knoflook
1 citroen
2 el suiker
100 gr bloem
2 dl ketpjap
2 rode pepertjes
2 grote uien
2 teentjes knoflook
1 citroen
2 el suiker
Bereidingswijze van het recept
Verhit de frituur met olie tot 180 graden.
Snijdt de tempe in repen, haal ze door de bloem, klop overtollig bloem eraf en frituur ze in 4 minuten bruin en krokant.
Snijd de pepers in ringen, de uien in halve ringen en de knoflook in stukken.
Doe alles in een pan met 2 eetlepels olie en bak het 3 minuten aan.
Knijp de citroen uit boven de pan, voeg de suiker en de ketjap toe en draai het vuur laag.
Voeg de gefrituurde tempe toe en laat het op een laag vuur 4 minuten mee stoven.
Serveer het gerecht met witte rijst.