Recept: Paasgourmet met saladenest

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

Gourmetvlees,
mini slavinken
minigehaktballetjes
minihamburgers
minigehakt cordon bleu
minikalkoenfilet
Blue Band vloeibaar
1 bos groene asperges
zout
peper
2 eieren
2 el amandelschaafsel
1 tl grove mosterd
3 el olijfolie
1 el azijn
1/2 bakje alfalfa
1 bakje tuinkers
100 g wortelrauwkost.

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak de groene aspergers schoon en kook ze in water met zout in 8 minuten beetgaar.

  2. Laat ze uitlekken en afkoelen.

  3. Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.

  4. Snijd ze in parten.

  5. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.

  6. Klop een dressing van de mosterd, olie en azijn.

  7. Breng op smaak met zout en peper.

  8. Verwarm het gourmetstel voor.

  9. Meng de alfalfa met de tuinkers en wortelrauwkost.

  10. Verdeel de asperges kris kras over een schaal.

  11. Schep het alfalfamengsel er als een nestje op.

  12. Verdeel de parten ei over het nestje en besprenkel de salade met de dressing.

  13. Bestrooi met het amandelschaafsel.

  14. Serveer de salade bij de gourmet.

  15. Bestrooi het vlees pas na het gourmetten met zout en peper naar smaak anders droogt het vlees uit tijdens het bakken.

  16. Gebruik niet teveel vloeibare margarine bij het gourmetten, dat scheelt in de geurende bakdampen in huis.

  17. Haal het vlees 30 minuten voor het gourmetten uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

  18. Zo schroeit het vlees mooier dicht en het scheelt ook in de rookontwikkeling.

  19. Zet het vlees tijdens het gourmetten niet te dicht bij het gourmetstel, anders wordt het te warm.

  20. Serveer de gourmet met sausjes, stokbrood en salade.