Recept: Aardbei Ei
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
100 gr kleine aardbeien
4 eieren
1 el slagroom
1 el poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
1 tl citroenrasp Baukje
1 el boter
4 takjes munt
4 eieren
1 el slagroom
1 el poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
1 tl citroenrasp Baukje
1 el boter
4 takjes munt
Bereidingswijze van het recept
Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.
4 Aardbeien als waaier insnijden voor garnering en rest in kleine stukjes snijden.
Met scherp mesje voorzichtig kopjes van eieren afsnijden.
Eierschalen in kom laten leeglopen en omspoelen met heet water.
In steelpan eierschalen 3 minuten laten koken.
Omgekeerd op keukenpapier laten uitlekken.
Intussen eieren loskloppen met slagroom, poedersuiker, vanillesuiker en citroenrasp.
In koekenpan boter laten smelten.
Op zacht vuur eiermengsel al roerend in 5 minuten laten stollen.
Aardbeistukjes erdoor roeren.
Eierschalen vullen met roerei en in eierdopjes zetten.
Aardbei waaiertjes erop leggen.
Garneren met toefje munt.
Direct serveren.