Recept: Voorjaarsragout
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 bakje champignons
1 kleine ui
20 gr boter
20 gr bloem
1/8 liter melk
1/8 liter kippenbouillon van tablet
1 pakje roomkaas met kruiden van 150 gr Boursin of Paturain
peper
zout
2 el fijngehakte peterselie
2 el fijngeknipte bieslook
1 kleine ui
20 gr boter
20 gr bloem
1/8 liter melk
1/8 liter kippenbouillon van tablet
1 pakje roomkaas met kruiden van 150 gr Boursin of Paturain
peper
zout
2 el fijngehakte peterselie
2 el fijngeknipte bieslook
Bereidingswijze van het recept
Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Pel en snipper de ui.
Smelt in een pan de boter en fruit hierin de ui 3 minuten.
Voeg de champignons toe en bak ze 3 minuten mee.
Strooi de bloem erover en verwarm de bloem 2 minuten mee.
Voeg al roerend de melk en bouillon toe en breng de ragout aan de kook.
Laat de ragout 5 minuten zachtjes koken.
Roer de roomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de ragout zachtjes en schep de kruiden erdoor.
Houd de ragout warm op een rechaud.