Recept: Kruidige flensjes met eitjes
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
40 gr bloem
peper
zout
1 ei
1/8 liter melk
20 gr boter
2 el fijngehakte peterselie
4 eieren
2 el fijngeknipte bieslook
peper
zout
1 ei
1/8 liter melk
20 gr boter
2 el fijngehakte peterselie
4 eieren
2 el fijngeknipte bieslook
Bereidingswijze van het recept
Klop met de mixer van de bloem, met wat peper en zout, het ei en de melk een beslag zonder klontjes.
Smelt de boter en roer deze door het beslag.
Meng de peterselie door het beslag.
Bak van het beslag 4 kleine flensjes.
Bewaar de flensjes tot gebruik in de koelkast.
Vet 4 kleine soufflevormpjes in en leg er een flensje in.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Breek in elk flensje een ei en bestrooi met de bieslook.
Bak de eitjes in de oven in 8 minuten tot het ei gestold is.
Neem de flensjes met ei voorzichtig uit de bakjes en zet ze op bordjes.
Serveer met toost en boter.