Recept: appelquiche

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten wachttijd 90 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

300 gr bloem
170 gr boter in blokjes
snufje zout
3 el suiker
1 kg granny smiths
3 el gembersiroop
2 tl koekkruiden
1 citroen
50 gr rozijnen
1/4 l creme fraiche
1 1/2 dl melk
4 eieren
150 gr suiker
1 eierdooier

Bereidingswijze van het recept

  1. In de keukenmachine de bloem met de boter, het zout en de suiker kort laten draaien.

  2. In beetjes 1/2 dl ijskoud water toevoegen, zodat een bal wordt gevormd en deze in de koelkast laten rusten.

  3. De appels schillen en in blokjes snijden.

  4. De citroen afraspen, sap uitpersen en het sap met de gembersiroop, kruiden, rozijnen en 50 gr van de suiker door de appelblokjes scheppen.

  5. Laten intrekken.

  6. De creme fraiche met de melk en de citroenschil verwarmen, niet koken.

  7. De eieren met de rest van de suiker romig kloppen en er het roommengsel bij schenken.

  8. De oven voorwarmen tot 185 graden C.

  9. Het deeg uitrollen tot een dikte van 1/2 cm en in een ingevette quichevorm leggen van 24cm.

  10. Van het deeg een dunne vlecht maken.

  11. Deze met water vastdrukken op de bovenrand van de deegbodem.

  12. De appelblokjes laten uitlekken en over de bodem verdelen.

  13. Het eiroommengsel erover schenken en de deegrand bestrijken met eierdooier.

  14. De taart in 1 uur goudbruin en gaar bakken.