Recept: Amandelspijs zelf maken
Recept informatie
Bereidingstijd:
35 minuten wachttijd 2 wekenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
Voor 1 kg spijs
500 gr ontvliesde amandelen
500 gr kristalsuiker
1 citroen
1/2 eiwit
500 gr ontvliesde amandelen
500 gr kristalsuiker
1 citroen
1/2 eiwit
Bereidingswijze van het recept
De ontvliesde amandelen met een amandelmolen fijnmalen.
De noten met de kristalsuiker omroeren en nogmaals door de molen malen.
Het spijs in een afgesloten pot minimaal 2 weken laten rusten op een donkere koele plaats.
Voor gebruik 350 gr spijs met het rasp van 1 citroen en het eiwit omroeren, zodat het iets smeuiger wordt.
U kunt de noten ook in een foodprocessor malen, het mengsel wordt dan iets ongelijkmatiger.
Laat de motor dan niet te lang draaien, anders gaan de noten olie afscheiden.