Recept: Amandelspijs zelf maken

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten wachttijd 2 weken
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

Voor 1 kg spijs
500 gr ontvliesde amandelen
500 gr kristalsuiker
1 citroen
1/2 eiwit

Bereidingswijze van het recept

  1. De ontvliesde amandelen met een amandelmolen fijnmalen.

  2. De noten met de kristalsuiker omroeren en nogmaals door de molen malen.

  3. Het spijs in een afgesloten pot minimaal 2 weken laten rusten op een donkere koele plaats.

  4. Voor gebruik 350 gr spijs met het rasp van 1 citroen en het eiwit omroeren, zodat het iets smeuiger wordt.

  5. U kunt de noten ook in een foodprocessor malen, het mengsel wordt dan iets ongelijkmatiger.

  6. Laat de motor dan niet te lang draaien, anders gaan de noten olie afscheiden.