Recept: Hartige Groentequiche

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten wachttijd 75 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

150 gr magere kwark
150 gr tarwebloem
150 gr boter
zout
Voor de vulling
2 middelgrote preien
400 gr vleestomaten
500 gr bladspinazie
250 gr kwark
50 gr geraspte parmezaanse kaas
2 eieren
zwarte peper
geraspte nootmuskaat

Bereidingswijze van het recept

  1. De magere kwark in een zeef doen en goed laten uitlekken.

  2. De bloem boven een kom zeven, de kwark en de in stukjes gesneden boter en het zout toevoegen.

  3. Met de deeghaken van de mixer alles tot een soepel deeg kneden en er een bal van vormen.

  4. In folie wikkelen en 45 minuten in de koelkast laten rusten.

  5. Ondertussen de preien schoonmaken en in ringen snijden.

  6. Water met zout aan de kook brengen, de prei daarin 1 minuut koken, met koud water afspoelen en laten uitlekken.

  7. De tomaten in heet water leggen en pellen.

  8. In vieren delen en grof in blokjes snijden.

  9. De spinazie wassen.

  10. Heel kort in kokend water blancheren, eruit halen en op een doek goed uitdrukken.

  11. De oven voorverwarmen op 220 graden C.

  12. De vorm invetten en met het deeg bekleden.

  13. Gaatjes in de bodem prikken en 10 minuten voorbakken.

  14. gas stand 4-5 en hetelucht oven 200 graden C.

  15. Kwark, kaas, eieren, peper en nootmuskaat vermengen.

  16. Groenten erdoor mengen.

  17. Alles op de quichebodem doen en 30 minuten bakken.