Recept: Romige groentesoep met mais en bruine bonen

Recept informatie

Bereidingstijd:
90 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 wortel
1 steel bleekselderij
1 sjalotje
1 laurierblad
Olie
1 liter kippenbouillon
250 gr kipfilet
1/2 literblik maiskorrels
1/2 rode paprika
1/2 groene paprika
100 gr julienne van wortel
Mini blikje bruine bonen
100 gr kruidenroomkaas
45 gr bloem
Vers koriandergroen

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de groenten grof en fruit ze met het laurierblad in wat olie en voeg de bouillon toe, breng die aan de kook, leg de kipfilet erin en laat dit samen 1/2 uur trekken.

  2. Zeef de bouillon en vang hem op.

  3. Snijd het kippenvlees in blokjes en schep het weer bij de bouillon, met de uitgelekte mais, de fijngesneden paprika, worteljulienne en bruine bonen.

  4. Breng nu de soep aan de kook en laat hem 10 minuten doorkoken.

  5. Roer de roomkaas met de bloem en wat soep los en roer dit bij de soep en breng de soep weer aan de kook en kook de soep al roerend 5 minuten, zodat de bloem kan binden en gaar wordt.

  6. Knip wat koriandergroen fijn en roer dit van het vuur af bij de soep.

  7. Serveer de soep met chilisaus en taco chips.