Recept: Bessen roomijs
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 120 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
280 gr bessen of vergelijkbare vruchten
Suiker naar smaak
Het sap van 1 citroen
1/4 liter slagroom
1 blad rode gelatine
Suiker naar smaak
Het sap van 1 citroen
1/4 liter slagroom
1 blad rode gelatine
Bereidingswijze van het recept
Wrijf de vruchten door een zeef of pureer ze met een blender en voeg naar smaak suiker toe.
Verhit dit mengsel, zonder het te laten koken en voeg dan de gelatine toe en breng het op smaak met het citroensap.
Voeg, zodra de massa begint te binden, de stijfgeklopte slagroom toe en doe deze creme in een ijsschaal en zet ze in het vriesvak van de koelkast.
Spatel de massa tijdens het eerste kwartier regelmatig om en laat het in 2 uur bevriezen.