Recept: Cranberrysaus met balsamico
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
1 el roze peperkorrels
1 el korianderzaad
1 el rozemarijnnaaldjes gedroogde
1/2 el grof zeezout
1 el olijfolie
1 kleine ui fijngesneden
100 gr verse cranberrys
75 gr suiker
1 takje verse rozemarijn
125 ml kippenbouillon
1-2 el balsamico azijn
zout
peper
1 el korianderzaad
1 el rozemarijnnaaldjes gedroogde
1/2 el grof zeezout
1 el olijfolie
1 kleine ui fijngesneden
100 gr verse cranberrys
75 gr suiker
1 takje verse rozemarijn
125 ml kippenbouillon
1-2 el balsamico azijn
zout
peper
Bereidingswijze van het recept
Rooster de roze peperkorrels en korianderzaad kort in een droge pan tot ze gaan geuren.
Maal ze met de gedroogde rozemarijn en het zout tot grof poeder.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een steelpan en bak de ui zachtjes 3 minuten.
Voeg de cranberrys, suiker, rozemarijn en kippenbouillon toen en kook alles zachtjes in ongeveer 10 minuten tot een dikke saus.
Verwijder het rozemarijntakje.
Breng op smaak met zout peper en balsamico azijn.
Deze saus kan je prima een dag van te voren maken, zet koel weg en warm de saus voor gebruik op.
Lekker bij wild, gevogelte of rood vlees.