Recept: Zeer hete pepersaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
100 gr pepers
2 grote uien
4 grote tenen knoflook
of 8 kleine
olijf olie
2 grote uien
4 grote tenen knoflook
of 8 kleine
olijf olie
Bereidingswijze van het recept
Doe alle ingredienten grof gesneden in de kom van de keukenmachine.
Laat de machine draaien tot alles zeer fijngehakt is het mag beslist geen puree worden.
Doe de fijngehakte groente in een kom en roer er 2-3 el olijfolie door.
Doe de saus in een schone pot en vul de pot op met olijfolie.
Laat de pot voor 1/4 leeg want de saus gaat fermenteren en zet dan uit.
Laat de saus enkele dagen staan dan is hij klaar om te eten.
Naar mate de saus langer staat wordt hij steeds pittiger.
Na een week de saus in de koelkast zetten.
Zo kun je het maanden zelfs een jaar bewaren.