Recept: Garnalensaus 1

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

100 gr hollandse gepelde garnalen
peper
zout
25 gr boter
25 gr bloem
1 dl droge witte wijn
2 dl visbouillon van tablet
3 el slagroom
1 el tomatenketchup
1 el gesnipperde dille

Bereidingswijze van het recept

  1. Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat de roux, al roerende 2 minuten zachtjes pruttelen.

  2. Schenk, nog steeds roerende, beetje voor beetje de wijn en de bouillon erbij en blijf roeren tot de saus glad gebonden is.

  3. Laat de saus zachtjes 5 minuten koken, roer af en toe.

  4. Roer de slagroom, de tomatenketchup en de garnalen door de saus en laat de garnalen in 1 minuut door en door warm worden.

  5. Breng de saus op smaak met zout en peper en strooi er de dille erover.