Recept: Zoetzure chilisaus

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

8-10 rijpe vleestomaten
2 groene appels
15 dadels
100 gr rozijnen
100 gr sultanarozijnen
1 dl natuurazijn
1 tl kaneelpoeder
1 tl paprikapoeder
4-5 Spaanse pepers
50 gr bruine basterdsuiker

Bereidingswijze van het recept

  1. Alle ingredienten fijnsnijden en op de suiker na in een middelgrote pan met dikke bodem al roerend goed mengen.

  2. Mengsel aan de kook brengen, vuur iets lager zetten en in 20 minuten tot een moes koken.

  3. Pan van het vuur halen en het mengsel door een zeef weer in de pan doen.

  4. Suiker toevoegen en boven matig vuur al roerend oplossen.

  5. Mengsel weer aan de kook brengen en nog eens 10 tot 15 minuten laten inkoken tot een dikke saus.

  6. In hete, gesteriliseerde potten of flessen gieten en direct afsluiten en laten afkoelen.

  7. Als je een dikkere saus met stukjes wilt, kunt je het zeven overslaan.