Recept: Mascarponedroom met perzik en mokka merinques

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Nagerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1/4 l slagroom
1 perzik
1 bakje mascarpone
1 zakje mokka merinques schuimkoekjes
4 el koffielikeur Marakesh
klein beetje suiker naar smaak
pakje chocoladestaafjes
1pure chocoladereep Fair Trade Original

Bereidingswijze van het recept

  1. Schaaf de chocolade.

  2. Schil de perzik, haal de pit eruit en snijd de perzik in kleine stukjes.

  3. Klop de slagroom met de suiker stijf.

  4. Verkruimel de meringues in wat grovere stukken niet verpulveren.

  5. Roer de mascarpone los met de koffielikeur.

  6. Meng het slagroommengsel door het mascarpone mengsel.

  7. Schep als laatste de mokka merinques door het mascarponemengsel.

  8. Schep het in de ijscoupes en serveer het direct anders gaat het knapperige van de meringues verloren.

  9. Variatie,schep het mengsel in een ijscoupe en leg er een hele mokka meringue op, steek daar schuin twee chocoladestaafjes in en strooi er rondom nog wat chocoladeschaafsel omheen.