Recept: Serieus chocolade ijs

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Nagerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten wachttijd 120 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

250 gr mascarpone
250 ml volle melk
100 gr van Gilse Ruwe Rietsuiker
150 gr pure chocolade Max Havelaar
200 gr orange marmelade
2 el Grand Marnier likeur

Bereidingswijze van het recept

  1. Hak de chocolade in kleine stukjes.

  2. Verwarm de melk tegen de kook aan.

  3. Haal de pan van het vuur en roer de chocolade erdoor.

  4. Blijf roeren tot de chocolade opgelost is, verwarm de melk eventueel nog op een laag pitje.

  5. Laat het mengsel afkoelen en laat het daarna in de koelkast door en door koud worden.

  6. Schep de marmelade, de suiker, de mascarpone, de Grand Marnier en het melk chocolademengsel in een beslagkom, klop met de mixer tot het een dikke egale massa is.

  7. Schep in de ijsmachine en draai er volgens de instructies van de machine ijs van.

  8. Het ijs is het lekkerst direct uit de ijsmachine dan is het nog lekker zacht.

  9. Wanneer je mooie bolletjes wilt scheppen dan moet het ijs eerst een paar uur de diepvries in.

  10. Als je geen ijsmachine hebt kun je het mengsel in een koelkastdoos scheppen en in de diepvries laten bevriezen, waarbij je het mengsel ieder half uur doorklopt om te voorkomen dat zich ijskristallen vormen.