Recept: Appelpartjes in siroop met vanillekwark
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
450 g appels (Jonagold of Elstar)
1 dl appelsap
1 eetlepel suiker
200 g magere kwark
1 zakje vanillesuiker
kaneelpoeder
1 dl appelsap
1 eetlepel suiker
200 g magere kwark
1 zakje vanillesuiker
kaneelpoeder
Bereidingswijze van het recept
Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in dunne partjes snijden.
In een droge koekenpan met anti aanbaklaag partjes op hoog vuur al omscheppend bruin bakken.
Appelsap erbij schenken en bestrooien met suiker.
Zachtjes verwarmen tot appelpartjes rondom bedekt zijn met dun laagje siroop.
Kwark en vanillesuiker door elkaar mengen.
Warme appeltjes op vier borden scheppen.
Bestrooien met wat kaneelpoeder en kwark ernaast scheppen.