Recept: Gevulde Paprika 2

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
1

Ingrediënten

1 grote rode paprika
150 gr runder biefstuk
1 ei
1 ui
1 snee brood zonder korst
1/2 theelepel oregano
zout
peper
1 eetlepel olijfolie
25 cl tomatensap
1/2 eetlepel gehakte peterselie
maizena
enkele druppels tabasco

Bereidingswijze van het recept

  1. Was de paprika.

  2. Snij de bovenkant er af en verwijder zaad en zaadlijsten.

  3. Kook een pannetje water en leg de paprika er ongeveer drie minuten in.

  4. Uit het water nemen , laten uitlekken en afkoelen.

  5. Klop het ei los, versnipper een halve ui en meng deze door het ei.

  6. Week hierin de snee brood.

  7. Vermaal de biefstuk tot tartaar, voeg hier zout en peper aan toe en vermeng dit met het eimengsel.

  8. Vul er de uitgeholde paprika mee.

  9. Doe een halve eetlepel olie in een kleine pan en zet de paprika er in let op dat de paprika niet kan omvallen.

  10. Plaats de pan in de oven en bak 30 minuten bij matige warmte tot de tartaar gaar is.

  11. Maak ondertussen de saus.

  12. Doe de resterende olie 1/2 eetlepel in een pan, bak er de andere helft van de gesnipperde ui even in aan en voeg het tomatensap hier aan toe.

  13. Bind met de met water aangemaakte maizena en breng op smaak met de tabasco, de oregano en de peterselie desnoods kan U hier nog wat zout en peper aan toevoegen.

  14. Giet de saus over de paprika.

  15. Smaakt heel lekker met rijst.