Recept: Portugese amandelcake (Bolo de Amendoa do Convento da Vidiguera)
Recept informatie
Bereidingstijd:
1 uur 25 minutenAantal personen:
8Ingrediënten
500 gr.gepelde amandelen
100 gr.bloem
6 eieren
6 eierdooiers
1 tl.kaneelpoeder
Kristalsuiker
500 gr.suiker
100 gr.bloem
6 eieren
6 eierdooiers
1 tl.kaneelpoeder
Kristalsuiker
500 gr.suiker
Bereidingswijze van het recept
Neem bij voorkeur gehakte en gepelde amandelen.
Stamp de suiker,de amandelen,eieren en eierdooiers met een houten lepel fijn in een kom.
Voeg de kaneel toe en klop stevig.
Meng de bloem er luchtig doorheen.
Laat 30 minuten rusten.
Verwarm op het laatst de oven voor tot heet.
Doe het beslag over in een ingevette cakevorm en bak de cake ongeveer 15 minuten gaar in een hete oven.
Als de cake is afgekoeld,bestrooi hem dan met kristalsuiker.