Recept: Bouillon van Eend ( Bouillon de Canard )
Recept informatie
Bereidingstijd:
6 uurAantal personen:
n.v.tIngrediënten
300 gram soepvlees
150 gram botten
1 wortel
100 gram prei
4 jeneverbessen
thijm
salie
bouillonblokken
peper
dragon
1 karkas van een wilde eend
150 gram botten
1 wortel
100 gram prei
4 jeneverbessen
thijm
salie
bouillonblokken
peper
dragon
1 karkas van een wilde eend
Bereidingswijze van het recept
Maak de groenten schoon en plet de jeneverbessen.
Hak het karkas van de eend in stukken.
Maak de groenten schoon en plet de eend in stukken en pinceer deze in boter bruin.
Voeg er dan het soepvlees,de botten en de groenten bij.
Laat nog wat braden en voeg dan 2,5 liter water toe en de kruiden.
Breng aan de kook en laat 5 uur trekken.
Voeg eventueel bouillonblokken toe.
Passeer de bouillon door een zeef.
Wanneer er een heldere bouillon van gemaakt wordt,filtreer hem dan.