Recept: Polenta met gorgonzola
Recept informatie
Bereidingstijd:
100 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
150 g polenta (maïsgries)
40 g roomboter
ca. 1 theelepel zout
125 g gorgonzola
10 blaadjes verse basilicum
(versgemalen) peper
40 g roomboter
ca. 1 theelepel zout
125 g gorgonzola
10 blaadjes verse basilicum
(versgemalen) peper
Bereidingswijze van het recept
Oven voorverwarmen op 200 gradenC of gasovenstand 4.
Ovenschaal invetten met 1 eetlepel boter.
In pan polenta, 3/4 liter koud water en zout door elkaar roeren.
Al roerend met vork langzaam aan de kook brengen en ca.
5 minuten zachtjes doorkoken; blijven roeren.
Polentamengsel in ovenschaal overdoen en afdekken met aluminiumfolie.
Polenta in midden van oven in 1 tot 1 1/2 uur gaar bakken tot alle vocht verdampt is.
Gorgonzola in kleine stukjes snijden.
Basilicum in stukjes scheuren.
Uit oven gorgonzola en rest van boter door polenta roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Basilicum erover strooien.