Recept: Citroenpasta met garnalen

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 citroen
500 g gepelde tijgergarnalen (diepvries)
6 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma
500 g paglia e fieno (verse pasta)
1 zakje verse bieslook (25 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Citroen goed schoonboenen, schil fijn raspen.

  2. Citroen uitpersen.

  3. Garnalen in vergiet doen en onder heet stromend water laten ontdooien.

  4. Garnalen laten uitlekken en dan goed droogdeppen met keukenpapier.

  5. In wok chiliolie verhitten, tijgergarnalen ca.

  6. 7 minuten roerbakken.

  7. Intussen pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.

  8. Pasta afgieten.

  9. Garnalen afblussen met citroensap, saus op hoog vuur even laten inkoken.

  10. Pasta en citroenrasp door garnalen scheppen en 1 minuut meewarmen.

  11. Pasta over vier borden verdelen, bieslook erboven fijn knippen.