Recept: Paprika's in kruidenmarinade

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten wachttijd 120 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

3 rode paprika's
2 gele paprika's
1 teentje knoflook
1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g)
10 g verse basilicum
1 theelepel vloeibare honing
2 eetlepels balsamicoazijn
6 eetlepels extra vierge olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Grill voorverwarmen op hoogste stand.

  2. Paprika's wassen en in hun geheel onder hete grill schuiven.

  3. Paprika's in 10 tot 15 minuten aan alle kanten roosteren, tot vel begint te blakeren.

  4. Af en toe keren.

  5. Paprika's ca.

  6. 10 minuten in plastic zak laten rusten.

  7. Intussen knoflook pellen en fijnhakken.

  8. Harde steeltjes van Italiaanse kruiden verwijderen en kruiden fijnhakken.

  9. Basilicum fijnhakken.

  10. In kom honing, azijn, olie, knoflook, Italiaanse kruiden en basilicum tot saus roeren.

  11. Op smaak brengen met zout en peper.

  12. Velletjes van paprika's trekken en paprika's halveren.

  13. Zaadlijsten verwijderen en paprika's in niet te kleine repen snijden.

  14. Paprika door dressing scheppen en minstens 2 uur laten intrekken.