Recept: Mediterrane zomersalade met frambozendressing

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 bakje frambozen (150 g)
3 eetlepels olie
1/2 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel suiker
1 bakje magere spekreepjes (250 g)
1 wit stokbrood (voorgebakken)
1 zak rucola slamelange (80 g)
100 g (room)brie, in plakjes
1 rode ui, in fijne ringen
100 g zwarte olijven zonder pit

Bereidingswijze van het recept

  1. Pureer met de staafmixer de helft van de frambozen met 2 eetlepels olie, de azijn en suiker.

  2. Verdun de dressing met 1 eetlepel water en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes krokant.

  4. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. Snijd het stokbrood schuin in sneetjes en rooster het lichtkrokant in de broodrooster.

  6. Mix driekwart van de dressing door de rucola.

  7. Leg de aangemaakte rucola op vier borden en verdeel de brie, spekreepjes, rode ui, olijven en de andere helft van de frambozen erover.

  8. Sprenkel de rest van de dressing over de salade.

  9. Serveer met de sneetjes stokbrood.

  10. Je kunt de frambozen vervangen door (een combinatie van) aardbeien, bramen of rode bessen.