Recept: Groene salade met geroosterde bacon en cashewnoten
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 avocado's
3 eetlepels citroensap
1 zak veldsla (75 g)
1 zak rucolasla (75 g)
1/2 teentje knoflook, uitgeperst
4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
versgemalen zwarte peper
6 plakken bakbacon
150 g ongezouten cashewnoten
3 eetlepels citroensap
1 zak veldsla (75 g)
1 zak rucolasla (75 g)
1/2 teentje knoflook, uitgeperst
4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
versgemalen zwarte peper
6 plakken bakbacon
150 g ongezouten cashewnoten
Bereidingswijze van het recept
Avocado's schillen, halveren en pit verwijderen.
Vruchtvlees in stukken breken of snijden en 2 el citroensap erover sprenkelen.
In slaschaal veldsla, rucola en avocado luchtig mengen.
In kom dressing kloppen van knoflook, 1 el citroensap, 3 el basilicumolie en zout en peper naar smaak.
Bacon bestrijken met basilicumolie en op rooster boven barbecue in 2-3 min.
goudbruin roosteren, halverwege keren.
In bakje van aluminiumfolie cashewnoten op barbecue goudbruin roosteren.
Bacon op keukenpapier laten uitlekken en in stukken scheuren.
Dressing, bacon en cashewnoten luchtig door salade scheppen.