Recept: Groene salade met geroosterde bacon en cashewnoten

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 avocado's
3 eetlepels citroensap
1 zak veldsla (75 g)
1 zak rucolasla (75 g)
1/2 teentje knoflook, uitgeperst
4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
versgemalen zwarte peper
6 plakken bakbacon
150 g ongezouten cashewnoten

Bereidingswijze van het recept

  1. Avocado's schillen, halveren en pit verwijderen.

  2. Vruchtvlees in stukken breken of snijden en 2 el citroensap erover sprenkelen.

  3. In slaschaal veldsla, rucola en avocado luchtig mengen.

  4. In kom dressing kloppen van knoflook, 1 el citroensap, 3 el basilicumolie en zout en peper naar smaak.

  5. Bacon bestrijken met basilicumolie en op rooster boven barbecue in 2-3 min.

  6. goudbruin roosteren, halverwege keren.

  7. In bakje van aluminiumfolie cashewnoten op barbecue goudbruin roosteren.

  8. Bacon op keukenpapier laten uitlekken en in stukken scheuren.

  9. Dressing, bacon en cashewnoten luchtig door salade scheppen.