Recept: Biefstuk op Australische wijze

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachtijd 120 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1/2 l Australische rode wijn
2 eetlepels vleesmix kruiden
4 teentjes knoflook
4 biefstukken (a150 g)
zout
peper (versgemalen)

Bereidingswijze van het recept

  1. Wijn in ondiepe schaal schenken en kruiden toevoegen.

  2. Knoflook pellen en erboven uitpersen.

  3. Vlees hierin ca.

  4. 2 uur op kamertemperatuur marineren of nacht in koelkast zetten.

  5. Vlees droogdeppen met keukenpapier en op barbecue bruin roosteren.

  6. Biefstukken ca.

  7. 2 tot 3 minuten per kant roosteren, afhankelijk van dikte van vlees en gewenste gaarheid.

  8. Vlees na bakken met zout en peper bestrooien.

  9. Serveren met kruidenboter of barbecuesaus.

  10. Lekker met gepofte aardappels en maiskolven of gemengde salade met maiskorrels en rode bonen.