Recept: Pasta alla Norma

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 aubergines
3 eetlepels olijfolie
300 g spaghetti
1 blik tomatenblokjes (400 g)
10 blaadjes verse basilicum (schaaltje 15 g),grofgescheurd
50 g pecorino (kaas), grofgeraspt

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de aubergines in zeer dunne plakjes, bestrooi ruim met zout en leg ze minstens een halfuur in een vergiet om uit te lekken.

  2. Dep ze droog met keukenpapier.

  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan.

  4. Bak de plakjes aubergine 8-10 minuten tot ze mooi bruin zijn.

  5. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Schep de tomatenblokjes bij de aubergine in de pan en laat nog 5 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.

  7. Breng de saus op smaak met zout en (versgemalen) peper.

  8. Verdeel het basilicum over de pasta en serveer met pecorino naar smaak.

  9. Heerlijk met een rucolasalade met pijnboompitten.

  10. Rooster 2 el pijnboompitten goudbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag.

  11. Schep 75 g rucola om met 3 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn.

  12. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

  13. Bestrooi de rucolasalade met de pijnboompitten.