Recept: Filippijnse runderstoofpot

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
210 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 eetlepels olie
500 g doorregen runderlappen, in stukken
1 grote ui, grofgesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel chilipoeder
1 pot vleesfond (380 ml)
25 g witte rijst
40 g pinda's
250 g sperziebonen, schoongemaakt
1 grote aubergine, in blokjes
2-3 eetlepels Thaise vissaus
1-2 eetlepels sojasaus

Bereidingswijze van het recept

  1. In braadpan olie verhitten en vlees (in gedeelten) op hoog vuur in 5 min.

  2. bruinbakken.

  3. Op bord leggen.

  4. In bakvet ui en knoflook met chilipoeder 3 min.

  5. fruiten.

  6. Vlees en vleesfond toevoegen en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper.

  7. Vlees afgedekt in 2-3 uur zachtjes (op vlamverdeler) laten gaarsudderen.

  8. Intussen in droge koekenpan rijst goudbruin roosteren, blijven omscheppen.

  9. Rijst op bordje laten afkoelen.

  10. In keukenmachine of in vijzel geroosterde rijst en pinda's fijnmalen.

  11. Rijst en pinda's door stoofvocht roeren.

  12. Sperziebonen en aubergine door stoofvlees scheppen en in 30 min.

  13. zachtjes gaarstoven.

  14. Scheutje water toevoegen als saus te dik wordt.

  15. Op smaak brengen met vissaus en sojasaus.

  16. Eventueel bestrooien met koriander en/of bosui.

  17. Lekker met rijst.