Recept: Spinaziesalade
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
200 g parmaham
1/4 stokbrood of ciabatta
2 eetlepels citroenolie
1 teen knoflook, geperst
300 g verse spinazie
1 zakje verse basilicum (15 g), alleen de blaadjes
3 eetlepels olijfolie extra vierge
zeezout
peper, versgemalen
1/4 stokbrood of ciabatta
2 eetlepels citroenolie
1 teen knoflook, geperst
300 g verse spinazie
1 zakje verse basilicum (15 g), alleen de blaadjes
3 eetlepels olijfolie extra vierge
zeezout
peper, versgemalen
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de oven voor op 200 gradenC.
Leg de parmaham op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Bak de ham in 10 minuten bruin en krokant.
Snijd het brood in grove dobbelstenen en schep ze om met de citroenolie en de knoflook.
Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur en bak de croutons al omscheppend in 5 minuten bruin en krokant.
Schep de spinaziebladeren en de basilicumblaadjes om met de olijfolie en breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
Verdeel de salade over 4 diepe borden.
Verdeel de citroencroutons en de verbrokkelde krokante parmaham over de salade.
Lekker met grof bruinbrood.