Recept: Taart met drie soorten tomaat

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

6 plakjes bladerdeeg (pakje 250 g), ontdooid
2 eetlepels tapenade van zongedroogde tomaten (potje 140 g)
250 g trostomaten, in plakken
150 g cherrytomaatjes, gehalveerd
2 takjes verse rozemarijn (zakje 20 g)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 ei, gesplitst
125 g salami (vleeswaren), in stukjes
1/2 theelepel gedroogde tijm

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 gradenC.

  2. Bedek de ovenschaal met bladerdeeg, druk de randen deeg goed tegen elkaar aan.

  3. Bestrijk het deeg met de tomatentapenade, op een rand van 3 cm na.

  4. Beleg de bodem met de plakken trostomaat en verdeel de cherrytomaatjes erover.

  5. Leg de takjes rozemarijn erop en druppel de olie en balsamicoazijn over de tomaten.

  6. Bestrijk de randen van de taart met losgeklopt eigeel en bak hem 10 minuten in de oven (het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt).

  7. Haal de ovenschaal uit de oven, verdeel de salami over de taart en bak hem nog eens 10-15 minuten tot de randen goudgeel zijn en de salami krokant is.

  8. Strooi naar smaak zout, (versgemalen) peper en tijm over de taart.

  9. Lekker met een groene salade Deze taart ziet er altijd prachtig uit: in een grote ovenschaal of in eenpersoonsschaaltjes.