Recept: Gemarineerde ribeye met pittige paprikasaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten-Wachten 2 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

150 ml rode wijn
1 eetlepel verse rozemarijn (zakje 15 g), fijngesneden
3 tenen knoflook, in plakjes
4 ribeyes
25 g amandelschaafsel (zakje 45 g)
1 pot geroosterde paprika's (450 g), uitgelekt
1/2 chilipeper rood, zaadjes verwijderd
3 takjes verse peterselie (zakje 30 g), fijngesneden
2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze van het recept

  1. Meng in een kom de rode wijn met de rozemarijn en de helft van de knoflook.

  2. Leg de ribeyes hierin en marineer ze minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.

  3. Keer het vlees af en toe.

  4. Laat het vlees voor je het gaat roosteren even op kamertemperatuur komen.

  5. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan licht goudbruin.

  6. Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de amandelen met de paprika, de chilipeper, de peterselie, de olijfolie en de rest van de knoflook.

  7. Breng de paprikasaus op smaak met zout en (versgemalen) peper.

  8. Dek de saus tot gebruik af.

  9. Neem de ribeyes uit de marinade en dep het vlees droog met keukenpapier.

  10. Bestrijk de steaks dun met olie en leg ze op een ingevet rooster op de barbecue.

  11. Gril ze op heet vuur in 2-3 minuten per kant bruin vanbuiten en rosé vanbinnen.

  12. Bestrooi ze met zout en peper en serveer met de (koude) paprikasaus.