Recept: Quesadilla's met courgette en ham
Recept informatie
Ingrediënten
4 wraptortilla's (doorsnede 25 cm)
3 eetlepels olie
1 grote ui, fijngesneden
1 theelepel Mexicaanse kruiden of chilipoeder
150 g geraspte kaas, belegen
4 plakken ham
150 g andijvie, in dunne reepjes
1 zakje verse koriander (15 g), grofgesneden
1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze van het recept
Schaaf met een kaasschaaf 12 lange, dunne plakken van de courgette.
Bestrijk de tortilla's aan 1 kant dun met olie.
Leg een tortilla op de oliekant in een koekenpan, maar zet het vuur nog niet aan.
Meng de ui en kruiden door de kaas.
Verdeel van het kaasmengsel over de tortilla, leg er 3 plakken courgette, 2 plakken ham en weer 3 plakken courgette op.
Strooi hierop nog van het kaasmengsel en dek af met een tortilla, met de oliekant naar boven.
Bak deze tortillasandwich (quesadilla) 3-4 minuten op middelhoog vuur.
Keer het geheel voorzichtig met behulp van een deksel en bak ook de andere kant in 3-4 minuten goudbruin.
Laat de quesadilla op een bord glijden, houd warm en bak op dezelfde manier nog een quesadilla.
Meng de andijvie met de koriander, 1 eetlepel olie en het citroensap.
Leg op elke quesadilla een bergje andijviesalade.