Recept: Zalm met gedroogde tomaten en pasta
Recept informatie
Ingrediënten
2 courgettes
2 tenen knoflook
2 uien
1/2 potje zongedroogde tomaten op olie (185 g)
4 zalmfilets (diepvries zak 750 g)
Bereidingswijze van het recept
Penne koken volgens aanwijzingen op verpakking.
Courgettes in stukken snijden.
Knoflook en uien pellen en fijnsnijden.
Gedroogde tomaten in reepjes snijden.
1 el olie van tomaten in diepe pan verhitten.
Hierin helft ui en knoflook 2 min.
bakken.
Courgette erdoor scheppen en naar smaak zout en peper toevoegen.
Met deksel op pan 5 min.
laten garen.
Afgieten.
Intussen rest olie in hapjespan verhitten.
Hierin rest ui en knoflook 2 min.
bakken.
Tomaatreepjes erdoor roeren.
Zalm in pan leggen en met deksel op pan in ca.
5 min.
op laag vuur gaar laten worden.
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Penne en courgette op 4 borden scheppen en zalm met tomaatmengsel ernaast scheppen.
Kookvocht van zalm over penne scheppen en peper naar smaak erover strooien.