Restaurant & Brasserie PuurPrince,
Earnewald
Restaurants » Culinair Michelin ster(ren)
Restaurant Brasserie PuurPrince is gelegen in het mooie Friese plaatsje Earnewald, midden in nationaal park De Alde Feanen, aan het Siegersdiep. Met een sfeervolle brasserie, een mooi restaurant en een uniek terras aan het water, is PuurPrince een uitstekende plek voor een lekkere kop koffie, een smakelijke lunch of een heerlijk diner.
Ook voor familiebijeenkomsten, een jubileum of personeelsuitje bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen geheel vrijblijvend een voorstel op maat voor u maken. Neem hiervoor gerust contact op.
Zuring, lam, Fryske skinke en spek het is al vaderlands op het menu van restaurant/brasserie PuurPrince!
De bereiding is traditioneel en authentiek in onze Hollandse keuken met een vleugje Frans. Een culinaire opvatting die mooi overeenstemt met de fraaie locatie, namelijk aan de rand van het Nationaal Park "de Alde Feanen". De keuken brigade maakt zoveel mogelijk gebruik van verse producten, ook regionale en biologische producten worden veelvuldig gebruikt en op een ambachtelijke manier bereid, dit resulteert in pure en eerlijke gerechten die u weer tegen komt op onze brasserie en a la carte kaart.
Onze gerechten worden geserveerd in ons sfeervolle brasserie, restaurant en bij mooi weer uiteraard op het terras!
PuurPrince is zeer geschikt voor feesten en zakelijke bijeenkomsten. Bekijk hieronder onze arrangementen (PDF). Voor meer informatie over deze arrangementen verwijzen wij u door naar onze website.
-3-gangen diner in buffetform 2010
-Warm buffet Puur Prince 2010
-Menu Puur Prince 2010
-Klassiek Schnitzelmenu 2010
-Keuze buffet Puur Prince 2010
-High Tea 2010
-Frysk Buffet 2010
-Broodmaaltijden 2010
-Barbecue 2010
-3-gangen diner in buffetform 2010
Graag tot ziens in PuurPrince,
Tjitze Visser
Chef de cuisine
Ook voor familiebijeenkomsten, een jubileum of personeelsuitje bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen geheel vrijblijvend een voorstel op maat voor u maken. Neem hiervoor gerust contact op.
Zuring, lam, Fryske skinke en spek het is al vaderlands op het menu van restaurant/brasserie PuurPrince!
De bereiding is traditioneel en authentiek in onze Hollandse keuken met een vleugje Frans. Een culinaire opvatting die mooi overeenstemt met de fraaie locatie, namelijk aan de rand van het Nationaal Park "de Alde Feanen". De keuken brigade maakt zoveel mogelijk gebruik van verse producten, ook regionale en biologische producten worden veelvuldig gebruikt en op een ambachtelijke manier bereid, dit resulteert in pure en eerlijke gerechten die u weer tegen komt op onze brasserie en a la carte kaart.
Onze gerechten worden geserveerd in ons sfeervolle brasserie, restaurant en bij mooi weer uiteraard op het terras!
PuurPrince is zeer geschikt voor feesten en zakelijke bijeenkomsten. Bekijk hieronder onze arrangementen (PDF). Voor meer informatie over deze arrangementen verwijzen wij u door naar onze website.
-3-gangen diner in buffetform 2010
-Warm buffet Puur Prince 2010
-Menu Puur Prince 2010
-Klassiek Schnitzelmenu 2010
-Keuze buffet Puur Prince 2010
-High Tea 2010
-Frysk Buffet 2010
-Broodmaaltijden 2010
-Barbecue 2010
-3-gangen diner in buffetform 2010
Graag tot ziens in PuurPrince,
Tjitze Visser
Chef de cuisine
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Website
Openingstijden
Maandag | 18:00 tot |
Dinsdag | 18:00 tot |
Woensdag | 18:00 tot |
Donderdag | 18:00 tot |
Vrijdag | 18:00 tot |
Zaterdag | 18:00 tot |
Zondag | 18:00 tot |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
Menukaart
Soepen
5,50
€
Pomodori cremesoep met basilicumroom
5,50
€
Kerrie roomsoep met paprikabruonoise
5,75
€
Gevogelte bouillon met gerookte kip en groenten
Salades
10,50
€
Mexicaanse kipsalade bestaande uit kippluksel, kidneybeans, mais, zongedroogde tomaat, paprika en een basilicumdressing
10,50
€
Italian cheese frutti salade met feta, mozzarella, tutti frutti, ananas, gemengde sla tomaat en noten, hierbij een dilledressing
*Salades zijn ook te bestellen als voorgerecht, de prijs bedraagt dan 7,50.
Een salade als voorgerecht is qua samenstelling gelijk, maar anders geportioneerd
Plates
16,50
€
Kippenhammetje geserveerd op tagliatelle met pesto en courgette, hierbij een basilicumroomsaus
16,50
€
Gebakken scholfilet in pankojasje gepresenteerd op haricot verts met spek en kappertjessaus
17,75
€
Frans lamsstoofpotje met gemengde paddestoelen, paprika, ui in een romige rode wijnsaus
17,75
€
Getrancheerde varkenshaas op een garnituur van mango en sinaasappel, omringd met een rode pepersaus
18,75
€
Gegrilde Ierse Shannon beef steak geserveerd op asperge risotto met zongedroogde tomaten en een kruidensaus
18,75
€
In de oven gegaarde zalmfilet gepresenteerd op venkel groente met zalmsnippers en een Beurre Blanc
15,00
€
Vegetarische wrap gevuld met kaascreme, groene asperges, champignons, paprika, mozzarella en zongedroogde tomaat, geserveerd op spinazie met pijnboompitten en een roomsaus
Voorgerechten
13,50
€
Duivenpate in korstdeeg gepresenteerd op een marmelade van knolselderij, hierbij een zoetzure knollolly, hazelnoten en een coulis van rode wijn
14,50
€
Terrine van nagelhout en kalfslever op pickels van ananas en kruidnagel, getekend met appelstroop en gekaramelliseerde appel
16,50
€
Rondo van lamsrugfilet met een vulling van zacht gegaarde rundersukade, truffel en parmezaanse kaas, op een zalf van Harissa en aubergine, hierbij een lamssiroop
17,50
€
Carpaccio van gerookte paling uit Warten en huisgerookte snoekbaars op een creme van bieslook en mascarpone, met hierop een frisse salade, tomatenconcasse en spekchips
Soepen
7,00
€
Lente-ui roomsoep met een brunoise van gegrilde ham en Frantoia olie
7,00
€
Pomodori-paprika cremesoep geserveerd met kruidenroom en gerookte kip
7,50
€
Gevogeltebouillon geparfumeerd met citroengras en gevogelteconfit
Tussengerechten
15,50
€
Gebakken kalfszwezerik in een jasje van Fryske dumkes gepresenteerd op komkommerlamellen, hierbij groene asperges in inktvistubes, muntolie en kokkelspiesje
15,50
€
Fricassee van kreeft op een creme van bloemkool en chorizo, omringd met een schuimige kerriesaus, tomatenconfit en chorizochips
Hoofdgerechten vis
22,50
€
Gegrilde zalmfilet geserveerd op een chutney van mango en sjalot, hierbij een saus van yoghurt en lamsoren omringd met zalmkaantjes
23,50
€
Gestoofde zonnevisfilet op een citrusvoile omringd met een jus van wortel en pompoen
24,50
€
Knoflookkabeljauw gepresenteerd op spinazie tagliatelle, met gemarineerde zongedroogde tomaten hierbij een limoen-tijmsaus
Hoofdgerechten vlees en gevogelte
22,50
€
Gebakken Kemper Parelhoen geserveerd op een compositie van groene asperges en champignons, omringd met een supremesaus
23,50
€
Combinatie van kalfslever in een krokant jasje en kalfs rib-eye op een marmelade van tutti frutti, getekend met een rosé jus en selderijchips
24,50
€
Gemarineerde lamsrouleau met dragon gepresenteerd op romige polenta met haricot verts en mascarpone, hierbij een met honing geparfumeerde lamsjus
24,50
€
Brochette van ossenhaas en gemarineerde rozeval aardappel op een fondant van zacht gegaard rundvlees, spekjus en bosuistengels
25,50
€
Gegrilde Blesbok biefstuk gedresseerd op een tomatenconfit, omringd met zoetzure sjalotten en een saus van gepofte ui
Menu Puur Prince
Ragout van konijn en asperge
op een bedje van spinazie tagliatelle en groene asperge, gepresenteerd met laurierolie en in met mosterd gebakken filodeeg
Cappuccino van schaal- en schelpdieren
met kreeft en basilicumroom
Galantine van maishoen
met een vulling van pistache, walnoten en cranberry, gepresenteerd op een lauwwarme huisgemaakte waldorfsalade met crème fraîche saus en munt
Gegrilde oesters van Duroc solomillo
geserveerd op een garnituur van zoetzure kerriekool met uitgebakken spekjes, hierbij een appelsaus met appelbolletjes
Browniekubus
gevuld met warme chocoladesaus, hierbij gemarineerde ananas en een bol citroenijs met limoncellosiroop
41,50
€
Vier gangen Puur Prince menu zonder Galantine van maishoen
46,50
€
Vijf gangen Puur Prince menu Verrassingsmenu
36,50
€
Drie gangen verrassingsmenu 40,50
€
Vier gangen verrassingsmenu 44,50
€
Vijf gangen verrassingsmenu Seniorenmenu
27,50
€
3-Gangen
Voorgerechten
Groentenroomsoep, geserveerd met rundvleespluksel en tuinkruiden of Bospaddestoelensoep, geserveerd met gerookte kip en basilicumroom
Hoofdgerechten
Gebakken zeebaarsfilet, geserveerd op een mousseline van courgette met hierbij een bieslookroomsaus of Zacht gegaarde sukade, gepresenteerd op een zalf van Friese Borgers en prei, omringd met een demi glace of Tranches gegrilde kipfilet, in een spekjasje op een garnituur van paprika, ui en champignon met hierbij een champignonroomsaus
Nagerecht
"Vanille Dream", vanille-ijs met warme chocoladecoulis en slagroom
Kindermenu
13,50
€
3 Gangen
Groentenroomsoep, geserveerd met rundvleespluksel en tuinkruiden
Gebakken kipfilet met ananas en kaas of Gebakken scholfilet met een peterselieroomsaus
Vanille-ijs met meloen en aardbeisiroop
Voorgerechten
10,50
€
Gebakken kastanjechampignons op toast van Pide brood hierbij een frisse salade met cashewnoten en olijven
11,50
€
Tartelette feuille gevuld met een ragout van artisjok, Riperkrite kaas en bosui, op een marmelade van paprika, omringd door peppadew en peterselieroom
Soepen
6,50
€
Witlof-creme soep met een vleugje sinaasappel geserveerd met een brunoise van feta en tuinkruiden
7,50
€
Gele courgette soep met kurkuma geserveerd met appel en pompoen
Hoofdgerechten
18,50
€
Soezenhoed gevuld met gemengde groenten en brie, gepresenteerd op een ratatouille met een tomatenjus
19,50
€
Bloemkool-broccoliwrap geserveerd op een rondo van geitenkaas met zongedroogde tomaat en een bieslooksaus
Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Restaurant & Brasserie PuurPrince? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant & Brasserie PuurPrince. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant & Brasserie PuurPrince. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.