Restaurant Namaskar,
Utrecht
Restaurants » Indiaas
- Informatie
- Online eten bestellen
- Bestellen
- Reserveren
- Fotopresentatie
- Heeft het gesmaakt?
- Kaart & omgeving
In de westerse wereld staat de Indiase keuken bekend om haar "curry`s".
Daarbij denken we dan al gauw aan het ons bekende kerriepoeder en veronderstellen dat daarmee veel gerechten in India gekruid worden en er hun smaak, geur en karakter voor een groot deel aan ontlenen. deze redenering gaat niet op. Kerriepoeder, zoals wij dat kennen, wordt in India niet gebruikt. In India maakt men zelf veel kruidenmengsels en die verschillen van streek tot streek en van gerecht tot gerecht. De kunst om kruiden en specerijen te mengen, waarop de Indiase keuken berust, is enkele eeuwen oud. Even oud zijn de strenge bereidingsvoorschriften die variëren naar gelang het klimaat, de produkten van een bepaalde streek, godsdienstige en volkenkundige achtergronden.
Daardoor vertonen de keuken van India en die van Pakistan grote overeenkomsten en grote verschillen. Daarbij spelen verscheidene factoren een rol. Bepaalde ingrediënten zijn in de ene streek wel bekend en in de andere niet, doordat ze er niet verbouwd worden of doordat men ze niet wenst te eten. Zo eten Mohammedanen geen varkensvlees, laten de Hindoes het rundvlees staan en zullen Boeddhisten alles wat leeft willen sparen. Heel veel inwoners van India leven strikt vegetarisch en daardoor heeft zich in bepaalde streken een kookkunst kunnen ontwikkelen waarvoor vegetariërs in de westerse wereld veel belangstelling tonen.
Introductie tot Tandoori Gerechten
Vlees tandoori is een van de gerechten uit de Indiase keuken die wereldfaam heeft verworven. De naam van het gerecht wordt ontleend aan de Tandoori, een oventje van klei, waarin het vlees wordt bereid. Een dergelijk oventje ziet eruit als een amfoor en wordt meestal in de aarde begraven. De verhitting geschiedt met gloeiende kolen, waarboven het vlees aan het spit gaar gemaakt wordt. De bereiding in de oven of onder de grill is niet precies dezelfde en het gerecht mist daardoor dat typische smaakje dat een echte Tandoori kenmerkt.Indien het bovenstaande u aanspreekt nodigen wij u van harte uit in ons restaurant en hopen dat u zich bij ons thuis zult voelen.
Naast onze a la carte mogelijkheid, beschikken wij over een bezorg dienst in de stad Utrecht, en stellen wij iedere donderdag en vrijdag een onbeperkt voor u beschikbaar.
Klik op de informatie pagina's voor meer informatie.
Daarbij denken we dan al gauw aan het ons bekende kerriepoeder en veronderstellen dat daarmee veel gerechten in India gekruid worden en er hun smaak, geur en karakter voor een groot deel aan ontlenen. deze redenering gaat niet op. Kerriepoeder, zoals wij dat kennen, wordt in India niet gebruikt. In India maakt men zelf veel kruidenmengsels en die verschillen van streek tot streek en van gerecht tot gerecht. De kunst om kruiden en specerijen te mengen, waarop de Indiase keuken berust, is enkele eeuwen oud. Even oud zijn de strenge bereidingsvoorschriften die variëren naar gelang het klimaat, de produkten van een bepaalde streek, godsdienstige en volkenkundige achtergronden.
Daardoor vertonen de keuken van India en die van Pakistan grote overeenkomsten en grote verschillen. Daarbij spelen verscheidene factoren een rol. Bepaalde ingrediënten zijn in de ene streek wel bekend en in de andere niet, doordat ze er niet verbouwd worden of doordat men ze niet wenst te eten. Zo eten Mohammedanen geen varkensvlees, laten de Hindoes het rundvlees staan en zullen Boeddhisten alles wat leeft willen sparen. Heel veel inwoners van India leven strikt vegetarisch en daardoor heeft zich in bepaalde streken een kookkunst kunnen ontwikkelen waarvoor vegetariërs in de westerse wereld veel belangstelling tonen.
Introductie tot Tandoori Gerechten
Vlees tandoori is een van de gerechten uit de Indiase keuken die wereldfaam heeft verworven. De naam van het gerecht wordt ontleend aan de Tandoori, een oventje van klei, waarin het vlees wordt bereid. Een dergelijk oventje ziet eruit als een amfoor en wordt meestal in de aarde begraven. De verhitting geschiedt met gloeiende kolen, waarboven het vlees aan het spit gaar gemaakt wordt. De bereiding in de oven of onder de grill is niet precies dezelfde en het gerecht mist daardoor dat typische smaakje dat een echte Tandoori kenmerkt.Indien het bovenstaande u aanspreekt nodigen wij u van harte uit in ons restaurant en hopen dat u zich bij ons thuis zult voelen.
Naast onze a la carte mogelijkheid, beschikken wij over een bezorg dienst in de stad Utrecht, en stellen wij iedere donderdag en vrijdag een onbeperkt voor u beschikbaar.
Klik op de informatie pagina's voor meer informatie.
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Openingstijden
Maandag | 16:30 tot 23:00 |
Dinsdag | 16:30 tot 23:00 |
Woensdag | 16:30 tot 23:00 |
Donderdag | 16:30 tot 23:00 |
Vrijdag | 16:30 tot 23:00 |
Zaterdag | 16:30 tot 23:00 |
Zondag | 16:30 tot 23:00 |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
In de westerse wereld staat de Indiase keuken bekend om haar "curry`s".
Daarbij denken we dan al gauw aan het ons bekende kerriepoeder en veronderstellen dat daarmee veel gerechten in India gekruid worden en er hun smaak, geur en karakter voor een groot deel aan ontlenen. deze redenering gaat niet op. Kerriepoeder, zoals wij dat kennen, wordt in India niet gebruikt. In India maakt men zelf veel kruidenmengsels en die verschillen van streek tot streek en van gerecht tot gerecht. De kunst om kruiden en specerijen te mengen, waarop de Indiase keuken berust, is enkele eeuwen oud. Even oud zijn de strenge bereidingsvoorschriften die variëren naar gelang het klimaat, de produkten van een bepaalde streek, godsdienstige en volkenkundige achtergronden.
Daardoor vertonen de keuken van India en die van Pakistan grote overeenkomsten en grote verschillen. Daarbij spelen verscheidene factoren een rol. Bepaalde ingrediënten zijn in de ene streek wel bekend en in de andere niet, doordat ze er niet verbouwd worden of doordat men ze niet wenst te eten. Zo eten Mohammedanen geen varkensvlees, laten de Hindoes het rundvlees staan en zullen Boeddhisten alles wat leeft willen sparen. Heel veel inwoners van India leven strikt vegetarisch en daardoor heeft zich in bepaalde streken een kookkunst kunnen ontwikkelen waarvoor vegetariërs in de westerse wereld veel belangstelling tonen.
Introductie tot Tandoori Gerechten
Vlees tandoori is een van de gerechten uit de Indiase keuken die wereldfaam heeft verworven. De naam van het gerecht wordt ontleend aan de Tandoori, een oventje van klei, waarin het vlees wordt bereid. Een dergelijk oventje ziet eruit als een amfoor en wordt meestal in de aarde begraven. De verhitting geschiedt met gloeiende kolen, waarboven het vlees aan het spit gaar gemaakt wordt. De bereiding in de oven of onder de grill is niet precies dezelfde en het gerecht mist daardoor dat typische smaakje dat een echte Tandoori kenmerkt.Indien het bovenstaande u aanspreekt nodigen wij u van harte uit in ons restaurant en hopen dat u zich bij ons thuis zult voelen.
Naast onze a la carte mogelijkheid, beschikken wij over een bezorg dienst in de stad Utrecht, en stellen wij iedere donderdag en vrijdag een onbeperkt voor u beschikbaar.
Klik op de informatie pagina's voor meer informatie.
Daarbij denken we dan al gauw aan het ons bekende kerriepoeder en veronderstellen dat daarmee veel gerechten in India gekruid worden en er hun smaak, geur en karakter voor een groot deel aan ontlenen. deze redenering gaat niet op. Kerriepoeder, zoals wij dat kennen, wordt in India niet gebruikt. In India maakt men zelf veel kruidenmengsels en die verschillen van streek tot streek en van gerecht tot gerecht. De kunst om kruiden en specerijen te mengen, waarop de Indiase keuken berust, is enkele eeuwen oud. Even oud zijn de strenge bereidingsvoorschriften die variëren naar gelang het klimaat, de produkten van een bepaalde streek, godsdienstige en volkenkundige achtergronden.
Daardoor vertonen de keuken van India en die van Pakistan grote overeenkomsten en grote verschillen. Daarbij spelen verscheidene factoren een rol. Bepaalde ingrediënten zijn in de ene streek wel bekend en in de andere niet, doordat ze er niet verbouwd worden of doordat men ze niet wenst te eten. Zo eten Mohammedanen geen varkensvlees, laten de Hindoes het rundvlees staan en zullen Boeddhisten alles wat leeft willen sparen. Heel veel inwoners van India leven strikt vegetarisch en daardoor heeft zich in bepaalde streken een kookkunst kunnen ontwikkelen waarvoor vegetariërs in de westerse wereld veel belangstelling tonen.
Introductie tot Tandoori Gerechten
Vlees tandoori is een van de gerechten uit de Indiase keuken die wereldfaam heeft verworven. De naam van het gerecht wordt ontleend aan de Tandoori, een oventje van klei, waarin het vlees wordt bereid. Een dergelijk oventje ziet eruit als een amfoor en wordt meestal in de aarde begraven. De verhitting geschiedt met gloeiende kolen, waarboven het vlees aan het spit gaar gemaakt wordt. De bereiding in de oven of onder de grill is niet precies dezelfde en het gerecht mist daardoor dat typische smaakje dat een echte Tandoori kenmerkt.Indien het bovenstaande u aanspreekt nodigen wij u van harte uit in ons restaurant en hopen dat u zich bij ons thuis zult voelen.
Naast onze a la carte mogelijkheid, beschikken wij over een bezorg dienst in de stad Utrecht, en stellen wij iedere donderdag en vrijdag een onbeperkt voor u beschikbaar.
Klik op de informatie pagina's voor meer informatie.
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Openingstijden
Maandag | 16:30 tot 23:00 |
Dinsdag | 16:30 tot 23:00 |
Woensdag | 16:30 tot 23:00 |
Donderdag | 16:30 tot 23:00 |
Vrijdag | 16:30 tot 23:00 |
Zaterdag | 16:30 tot 23:00 |
Zondag | 16:30 tot 23:00 |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Restaurant Namaskar? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant Namaskar. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant Namaskar. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.