Jean Marie,
Gouda
Restaurants » Frans
Een gezellig stekje aan de rand van Gouda, nabij het natuurschoon van de Krimpenerwaard. Binnen is het puur genieten; een goed glas wijn, mooi gedekte tafels en de huiselijke entourage van het restaurant. De perfectie in de keuken, de chef die uitsluitend kookt met verse ingredienten van het seizoen en uit onze eigen Krimpenerwaard.
Het restaurant
Ons interieur en exterieur is compleet vernieuwd met frisse nieuwe kleuren en met een wisselende expositie van schilderijen aan de muren. In ons lounge gedeelte kunt u in een intieme sfeer genieten van uw aperitief of degestief. Befaamd is onze keuken die bekend staat als een van de beste uit de omgeving. De aan het seizoen aangepaste menukaart biedt u een ruime keuze uit klassieke en eigentijdse gerechten en zorgvuldig samengestelde menu s. Het restaurant telt standaard 45 couvert. Uitermate geschikt voor gezelschappen.
De wijnkelder
Hier beleeft u nog echt het kelder gevoel, het voelt een beetje vochtig aan en de lucht is vol van aardse geuren. Hier kunt u met een klein gezelschap een wijn proeverij houden of zomaar even snuffelen met een goed glas wijn tussen de gevulde wijnrekken. Daar waar het lijkt dat de tijd even stil heeft gestaan.
Het restaurant
Ons interieur en exterieur is compleet vernieuwd met frisse nieuwe kleuren en met een wisselende expositie van schilderijen aan de muren. In ons lounge gedeelte kunt u in een intieme sfeer genieten van uw aperitief of degestief. Befaamd is onze keuken die bekend staat als een van de beste uit de omgeving. De aan het seizoen aangepaste menukaart biedt u een ruime keuze uit klassieke en eigentijdse gerechten en zorgvuldig samengestelde menu s. Het restaurant telt standaard 45 couvert. Uitermate geschikt voor gezelschappen.
De wijnkelder
Hier beleeft u nog echt het kelder gevoel, het voelt een beetje vochtig aan en de lucht is vol van aardse geuren. Hier kunt u met een klein gezelschap een wijn proeverij houden of zomaar even snuffelen met een goed glas wijn tussen de gevulde wijnrekken. Daar waar het lijkt dat de tijd even stil heeft gestaan.
Adresgegevens
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Website
Openingstijden
Maandag | Gesloten |
Dinsdag | 18:00 tot |
Woensdag | 18:00 tot |
Donderdag | 18:00 tot |
Vrijdag | 18:00 tot |
Zaterdag | 18:00 tot |
Zondag | Gesloten |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
Menukaart
Menu Jean Marie
29,50
€
2 gangen koud voorgerecht - hoofdgerecht
34,50
€
3 gangen koud voorgerecht - hoofdgerecht - dessert
36,50
€
4 gangen tussengerecht - hoofdgerecht - dessert
41,50
€
5 gangen voorgerecht - warm tussengerecht - hoofdgerecht - dessert
Amusemenu
47,00
€
5 gangen 52,50
€
6 gangen 57,00
€
7 gangen Voorgerechten
18,50
€
Ganzenlever Gebakken ganzenlever met Doyenne de Comice met Pedro Ximenez krentjes en jus
15,50
€
Tonijn Verse geelvin tonijn rauw geserveerd met een saffraan vinaigrette en bitterballen van chorizo risotto
15,50
€
Weiderunderhaas Tartaar van weiderunderhaas met groene puntasperges, uitsmijter van kwartelei en vinaigrette van spek
14,50
€
Stellendamse garnalen Stellendamse garnalen met een creme van avocado en een milkshake van lavendel
14,50
€
Ravioli Spinazie ravioli gevuld met Epoisses de Bourgogne, jus van vadouvan kruiden en roergebakken verse spinazie
15,50
€
Oesters Wilde Zeeuwse creuse, 3 stuks gepocheerd in champagne met sabayon en 3 stuks rauw met een sjalotten vinaigrette
Specialiteit van het huis voorgerechten
15,50
€
Ambachtelijke huisgerookte Noorse zalm als voorgerecht Noorse zalm door Jan zelf koud gerookt, buiten in onze rookkast. De zalmen krijgen we vers binnen, dan worden ze gefileerd, daarna gepekeld en vervolgens in de rookkast gerookt op eikenhouten krullen en houtmot. De zalm wordt voor u vers aan tafel getrancheerd.
Hoofdgerechten
32,50
€
Tarbot Moot gegrilde tarbot met wilde spinazie en Hollandaise saus, morielle en schuim van morielle
29,50
€
Zeeduivel Zeeduivel hammen in de roomboter gebakken met tomaat, lamsoren, zeekraal en asperges met naturelle braadjus
32,50
€
Zeebaars Aan de lijn gevangen zeebaars gebakken en daarbij een loempia gevuld met zeebaars, venkel en een Pernod saus
35,00
€
Kalfszwezerik Krokant gebakken kalfszwezerik met roergebakken Chinese kool en appel met een saus van Rinse appelstroop
29,50
€
Wilde Krimpenerwaardse eend Eendenborst rose gebraden met babymais, jus van eend geparfumeerd met Muscat de Rivesaltes en popcorn
32,50
€
Weiderunderhaas Weiderunderhaas medium gegrild met verse zomer groenten en bearnaise saus
34,50
€
Chef-menu Door hem geselecteerd uit de kaart en verwerkt in 3 gangen menu
Specialiteit van het huis hoofdgerechten
€
Zeetong in de roomboter gebakken naturel of gepocheerd met een Hollandaise saus. DAGPRIJS
21,50
€
Grootmoeders stooflapje gesmoord in Gouds Kuyt bier Desserts
12,50
€
Kaasproeverij van kaasboerderij Hogerwaard uit de Lageweg 9,75
€
Aardbeien met romanoff saus en aardbeiensorbetijs 9,50
€
Witte chocolade cheese cake met vers fruit 9,25
€
Crema Brulee van lavendel 9,50
€
Vraag naar het dessert van de dag 12,50
€
Crepes Suzette aan tafel geflambeerde flensjes en vanille ijs Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Jean Marie? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Jean Marie. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Jean Marie. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.