Recept: Kabeljauw en tomaat en courgette uit de oven

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Ovenschotels

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 g tomaten
1 courgette
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
4 kabeljauwfilets, gegratineerd (2 schaaltjes)
1 zak aardappeldobbeltjes (450 g)
3 theelepels Provencaalse kruiden (15 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Oven voorverwarmen op 220 graden C.

  2. Tomaten schoonmaken en halveren, courgette in grove stukken snijden.

  3. Knoflook pellen en in plakjes snijden.

  4. Groenten in ovenvaste schaal leggen, besprenkelen met 1 el olie, bestrooien met knoflook, en naar smaak zout en peper.

  5. Schaal met groenten onder in de oven en in 20-25 min.

  6. gaarbakken.

  7. Vis op bakplaat of in ovenvaste schaal leggen en volgens aanwijzingen op de verpakking iets boven het midden in oven bereiden.

  8. In koekenpan rest olie verhitten en hierin ardappeldobbeltjes met kruiden, wat zout en peper in 10 min.

  9. goudbruin en gaarbakken.

  10. Visfilets en aardappelblokjes over 4 borden verdelen.

  11. Groenten ernaast scheppen.